GoogleDocs

În această secțiune vă prezint un tutorial despre crearea testelor interactive pentru elevi/studenți. Facilități: includerea în test de imagini, videoclipuri, importarea de întrebări, feed-back pentru elev/student pe e-mail, colectarea răspunsurilor de către profesor și obținerea automată a unor statistici sub formă de grafice și altele.

Mai întâi trebuie să vă asigurați că aveți un cont de Gmail. Apoi accesați: https://docs.google.com/document/u/0/

Întregul tutorial este pentru versiunea Desktop, însă puteți identifica cu ușurință elementele și pentru alte versiuni de afișare.

Accesați meniul din stânga și alegeți opțiunea Formulare. Adăugarea unui formular nou se face cu butonul + situat în colțul dreapta-jos al ecranului.

Puteți personaliza tema formularului dvs: adăugare imagine în antet, alegere culoare de fundal, alegere stil pentru text. Accesul la opțiune se face cu instrumentul paletă de desen, din dreapta-sus.

Accesați setările din partea dreaptă-sus a ecranului.

Efectuați setările următoare:

  • Categoria General: colectați adresele de e-mail (opțiunea trebuie să fie selectată). Dacă bifați Confirmări de răspuns, elevii vor primi o copie a răspunsurilor pe e-mail. Puteți limita la un singur răspuns (elevii trebuie să fie conectați la Gmail!).
  • Categoria Prezentare: Dacă nu doriți ca elevii să mai trimită imediat un răspuns, nu bifați opțiunea Afișați linkul pentru a trimite un răspuns. Puteți completa un mesaj de confirmare, pe care elevii sa-l primească la finalizarea testului.
  • Categoria Chestionare. Este foarte important să aveți activă opțiunea Faceți un chestionar. Puteți trimite nota elevului în mod automat, sau selectând opțiunea Mai târziu, după evaluarea manuală (ceea ce vă recomand, pentru ca toți elevii să primească o dată răspunsurile!!!). Bifați toate opțiunile din secțiunea Respondentul poate vedea, numai dacă vreți ca elevul să primească automat feed-back-ul!!!

În acest moment, veți observa că, sub descrierea testului, a apărut un câmp obligatoriu pentru completarea adresei de e-mail. În continuare, completați titlul testului, descrierea și întrebările. Pentru fiecare întrebare veți bifa Cheie de răspuns, apoi veți face setările corespunzătoare: răspuns corect, punctaj acordat.

Adăugarea de noi întrebări, de imagini, videoclipuri și alte secțiuni, se face din meniul alăturat întrebărilor.

Finalizați prin accesarea butonului Trimite poziționat în dreapta-sus (pentru versiunea Desktop). Veți obține fereastra din imagine.

Puteți trimite invitațiile de completare a testului pe e-mail sau salvând link-ul și postându-l pe rețele de socializare, sms, etc.

Elevii vor primi acest e-mail:

După completare, dvs puteți accesa secțiunea Răspunsuri unde aveți statistici și un tabel cu: adresa de e-mail și punctajul fiecărui elev. Acum puteți selecta manual elevii cărora doriți să le trimiteți un e-mail cu rezultatul. Și gata!

Ceea ce veți vedea dvs în contul Google, accesând formularul creat. (Testul) este ilustrat în imaginea de mai jos:

Sper că v-am fost de folos! Sănătate și să aveți succes! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.