Stretching

    În această perioadă grea prin care trecem ne este interzisă mișcarea sau sportul în aer liber….Obișnuim să petrecem multe ore stând pe scaun sau în pat, iar acest lucru nu poate să ne facă decât rău.

   O modalitate foarte bună și eficientă prin care ne putem pune în mișcare aproape orice grupă musculară este “Stretching-ul”. Acest “stretching” este de fapt o gamă largă de exerciții prin care se realizează întinderea musculaturii, mai exact exerciții de mobilitate.

   În primul rând, ce trebuie să stiți este că aceste mișcări de stretching se realizează după o încălzire foarte bună și corectă a întregului corp după care antrenamentul începe cu exerciții ușoare de mobilitate (pentru a evita orice ruptură musculară). Treptat, intensitatea acestor exerciții crește (acest lucru depinzând de mobilitatea fiecarei persoane) iar riscul de producere a micilor accidente este mai mare. De aceea, orice exercițiu de stretching trebuie executat cu maximă atenție, foarte încet și controlat fără a grăbi mișcarea.

În următoarele rânduri vă voi prezenta un antrenament de stretching full body.

      Antrenament full body de stretching (15-30min). Fiecare exercițiu va fi executat între 30-45 de secunde, urmat de o pauza de 30 de secunde:

  1. Sky reach;
  2. Toe touch;
  3. Neck roll;
  4. Shoulder stretch;
  5. Quadriceps;
  6. Gastrocnemius;
  7. Runner’s stretch;
  8. Cross thigh hug;
  9. Lower back;
  10. Piriformis stretch;
  11. Thigh hug;
  12. Rosistanco leg;
  13. Butterfly stretch;

(aveți puțină răbdare deoarece, pe telefon, video-ul se încarcă mai greu)

SPOR LA MUNCA!