Un alt sucevean admis la OXFORD!!!

Ștefan DOMUNCO este cel de-al 4-lea sucevean care este admis la prestigioasa universitate Oxford. Startul admiterilor la Oxford, domeniul Computer Science, a fost dat în 2014 de Ștefan Ovidiu MARCU. În 2017 au urmat Șerban Ștefan ȘLINCU și Alexandra MANCIU. Toți aceștia au fost pregătiți de profesorii Daniela MARCU și Ovidiu MARCU.

Conform World University Rankings 2023 (link: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking), Universitatea din Marea Britanie ocupă, în 2022 – 2023, locul 1 la nivel mondial, urmată fiind de: Harvard (SUA), Cambridge (United Kingdom), Stanford (SUA), MIT (SUA) și altele.

Un elev care dorește să fie admis la Oxford trebuie să parcurgă următoarele etape: realizarea aplicației pe platforma UCAS (până pe 15 octombrie), susținerea testului Mathematics Admissions Test (MAT) (2 noiembrie), susținerea interviurilor (prima jumătate a lunii decembrie). Fiecare etapă este eliminatorie și deosebit de dificilă.

Un elev poate aplica la unul din cele 3 cursuri din domeniul Computer Science: Computer Science, Computer Science and Philosophy și Mathematics and Computer Science. O statistică pentru admiterea la acest domeniu, din acest an, relevă următoarele: au fost 1584 de aplicații pe UCAS. Din acestea, 861 au fost pentru cursul de Computer Science. 150 de elevi au trecut testul de matematică și au ajuns la interviuri. 54 dintre aceștia au primit oferte, adică au fost admiși la Oxford cu anumite condiții referitoare la examenele de limbă engleză și cel de Bacalaureat (link: https://www.cs.ox.ac.uk/admissions/undergraduate/admissions_statistics/public_report_2022.html).

Ștefan DOMUNCO a avut 3 interviuri, la jumătatea lunii decembrie, foarte grele, cu întrebări și probleme de informatică și matematică. Pe 10 ianuarie a primit oferta de a se înmatricula la St Catherine’s College Oxford  (Catz), același colegiu la care au studiat și Ștefan Marcu și Șerban Șlincu.

Ștefan este elev la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava și la centrul de pregătire MODinfo (site: https://www.modinfo.ro/).

Felicitări, Ștefan!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.